Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Katholieken bidden meer dankzij populaire paus

Onderzoek: Geloofsleven katholieken fleurt op

in Nieuws

Uit nieuw onderzoek blijkt dat Amerikaanse Katholieken niet alleen enthousiaste fans zijn van paus Franciscus, maar dat daardoor ook hun geloofsleven is opgebloeid.

Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat donderdag is gepubliceerd. Volgende week donderdag - 13 maart - zetelt paus Franciscus precies een jaar op de heilige stoel. Het onderzoek laat zien dat Franciscus niet alleen populair is bij de media, maar dat hij ook de handen op elkaar krijgt bij het gewone kerkvolk. Tevens neemt de hoop op structurele hervormingen van de kerk toe, zoals de opheffing van het celibaat, de openstelling van de ambten voor vrouwen en het toestaan van voorbehoedsmiddelen.

Geloofsleven
Het meest opmerkelijke is echter niet zijn populariteit en de daarmee samenhangende hoop op vooruitgang, maar dat katholieken aangeven dat hun persoonlijke geloofsleven door de paus is opgefleurd. Een kwart geeft aan dat zij in het afgelopen enthousiaster zijn geworden over hun geloof, veertig procent geeft aan dat zij méér bidden dan een jaar geleden en één op de vijf leest nu vaker uit de bijbel.

Kerkgang
Van de onderzochte Amerikaanse katholieken vindt 71% dat paus Franciscus symbool staat voor een grote verandering van de koers van de kerk, slechts 2% vindt dat een slechte zaak. En zelfs de helft van de niet-katholieken noemt de aanstelling van Franciscus een verandering ten goede. Overigens heeft deze populariteit (nog) niet geleid tot een meetbare stijging van het aantal mensen dat zich katholiek noemt noch van het aantal kerkgangers.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

‘We bidden of God Zijn volk wil beschermen’

Mirjam Hollebrandse

16 augustus 2018
Opmerkelijk: 'ballongebed' wordt verhoord

Opmerkelijk: 'ballongebed' wordt verhoord

18-jarige Amerikaanse stuurt haar hulpvraag de lucht in

13 augustus 2018
Bidden met een app, werkt dat?

Bidden met een app, werkt dat?

App PrayAssist is een soort to-do-lijstje voor je gebedsleven

Joëlle Post