Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Irak: speciale christen-belasting

Radicale moslimgroep eist geld in ruil voor bescherming

in Christelijk Nieuws

De radicale groep De Islamitische Staat van Irak en de Levant (ISIL) eist belasting van christenen die in de stad Raqqa in het oosten van Syrië wonen. In ruil voor de belasting biedt de radicale groep de christenen bescherming.

(imported body)

In een verklaring op het internet eist ISIL van de rijkste christenen 4,25 gram goud. De armsten moeten 1,62 gram belasting betaling. Verder verbiedt de groep, die banden met het terreurnetwerk al-Qaeda heeft, de christenen onder meer kerken op te knappen en in het openbaar te bidden.

Eerder deze maand gaf al-Queda aan ISIL niet te zullen steunen in hun strijd tegen de Syrische president Assad. Dit heeft tot gevolg dat de verschillende islamitische rebellengroeperingen meer tegen elkaar vechten dan tegen het Syrische leger. 

Bron: ANP/IKON

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons