Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Herman Boon

Gelovige grappenmaker en presentator

in Nieuws

Herman Boon (1958) is spreker op verschillende jeugdkampen en conferenties. Hij organiseert de bidden- en vastenconferenties – die op verschillende plekken in het land gehouden worden – nu al tien jaar.

Herman Boon (6 juni 1958) is een Nederlands cabaretierpredikantzanger en presentator die in 1983 met "Zindroom" derde werd bij het caberetfestival Cameretten. Drie jaar later, in 1986, won hij er de eerste prijs. Ook heeft hij voor detelevisie gewerkt als presentator bij de EO. Hij werkte onder meer mee aan het programma Catherine zoekt God. Boon maakt cabaret en toneel voor zowel volwassenen als kinderen. Verder schrijft hij veel liedjes.
Van huis uit is Boon echter niet gelovig: pas op latere leeftijd is hij christen geworden. Herman is getrouwd met Jenny en heeft vier kinderen.

Levensloop
Boon is niet kerkelijk opgevoed. Hij heeft ook gefunctioneerd in het normale cabaretcircuit, maar wilde altijd weten waarom hij leeft.

Op een dag had Boon het verlangen om naar Amsterdam te gaan voor een conferentie van Billy Graham, de bekende Amerikaanse predikant. Op het stationsplein aangekomen kwam hij een blije Keniaan tegen, die hem wenkte. Hij had het maar over Jezus. De volgende dag besloot hij om weer naar het stationsplein te gaan. Toen diezelfde man Boon weer wenkte, ging hij samen met hem bidden.

Jaren later stuurden zijn vriend Gerard en zijn broer Jan hem naar een persoon die Boon over God zou vertellen. Dat is het moment dat Boon Christen werd. Naar eigen zeggen was dit 15 juli 1986 om 15.00 uur.

Datzelfde jaar won Boon het cabaretfestival Camaretten en deed toentertijd nog mee met Paul de Leeuw en Hans Liberg. Hij deed nog cabaretshows met zijn vriend tot 1994. Daarna werd de behoefte om de boodschap van God te verspreiden voor hem zo groot dat ze besloten om ieder hun eigen weg te gaan. Sinds theaterseizoen 1994-1995 gaat Boon solo.

Bidden en Vasten
Naast cabaretier leidt Boon sindsdien ministries. Naar eigen zeggen is dit een tijd waar God tot de mensen kan spreken. Tegenwoordig doet hij dit vijf maal per jaar, tien dagen lang, waarbij hij christenen uitnodigt om tijd te nemen voor God, zodat ze Gods kracht gaan ervaren en een kans krijgen om een moment te hebben voor Hem.

Programma's

  • 2012 Schitterend (kerstvoorstelling)
  • 2009 Hoezo stille nacht? (kerstvoorstelling)
  • 2008 Help, waar hangt het touwtje?
  • 2005 We gaan niet moeilijk doen, hè?
  • 2003 Nooooooit Gedacht!

Televisie


Discografie

Cabaret

  • 2004 Als je toch eens weten zou

Kinderliedjes

  • 1998 Het gaat nooit goed als ik op de foto moet
  • 1999 Stapelgek op jou (ook uitgebracht in het Engels onder de titel Wild about you)
  • 2000 Stap maar in
  • 2002 Klaar voor de start
  • 2005 Heerlijk hemels sop
  • 2008 Je bent 't helemaal voor mij
  • 2009 Een hart dat klopt voor jou

Nederpop

  • 2003 Nooit meer alleen


Externe links

 

Bron: Wikipedia

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Visie-jaaroverzicht 2017

Visie-jaaroverzicht 2017

CU regeert mee, kerkelijke eenheid en evolutie...

Marco van der Straten

politiek en...
Claartje Kruijff  is de nieuwe Theoloog des Vaderlands

Claartje Kruijff is de nieuwe Theoloog des Vaderlands

Bekendmaking tijdens 'Nacht van de Theologie'

Sjoerd Wielenga

christelijke...
Wordt Rikko Voorberg zaterdag Theoloog des Vaderlands?

Wordt Rikko Voorberg zaterdag Theoloog des Vaderlands?

'Het is hoopvol dat een theoloog in nieuwsprogramma’s komt'

Sjoerd Wielenga

christelijke...

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips