Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Dodental aanslag Mombassa loopt op

in Christelijk Nieuws

Het dodental als gevolg van de aanslag op een kerk vlakbij het Keniaanse Mombassa zondag is opgelopen tot zeker zes. Dit meldde de BBC dinsdag op ziijn website. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog steeds niet opgeëist.

(imported body)

De autoriteiten in het Oost-Afrikaanse land wezen bij soortgelijke aanslagen eerder met de beschuldigende vinger naar islamisten uit Somalië.

Terroristen vielen zondag niet ver van de Keniaanse havenstad Mombassa een kerk aan. De gemaskerde mannen stormden de kerk binnen en schoten in het wilde weg op de gelovigen. Daarbij zijn volgens aanwezigen naast de doden zeker 15 gewonden gevallen.

In het kustgebied van Kenia bestaan veel spanningen tussen christenen en moslims. Ruim een week geleden onderschepte de politie bij Mombasa een auto vol explosieven waarmee vermoedelijk een aanslag zou worden gepleegd.

Bron: ANP

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons