Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

De Hart komt met update 'Zwevende gelovigen'

in Mediatips

Godsdienstsocioloog Joep de Hart komt in mei met een update van zijn boek Zwevende gelovigen in het nieuwe boek Religie binnen en buiten verband. Godsdienstige ontwikkelingen in Nederland. Dat meldde De Hart op Facebook.

Volgens sommigen is de band met de godsdienstige traditie aan losraken en leidt ons land aan een collectief godsdienstig geheugenverlies. Volgens anderen wordt zo’n oordeel te veel ingegeven door een achterhaalde visie op religie: er bloeien allerlei alternatieve vormen van spiritualiteit en er ontwikkelt zich een nieuwe opvatting over religie. Dit rapport brengt beide in beeld: de veranderingen in de traditionele, kerkelijke religie en de populariteit van nieuwe spirituele waarden.

Bron: NieuwWi

Foto: PThU

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons