Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Bodar door het land van Franciscus

in Nieuws

Als eerste paus in de geschiedenis koos Jorge Bergoglio voor de naam 'Franciscus', naar Franciscus van Assisi, de grote Italiaanse heilige uit de 13de eeuw. Over deze bedelmonnik en kerkvernieuwer maakte RKK-televisie een drieluik.

Met de geboortegrond van Franciscus als decor, het haast hemelse Umbrië, volgt priester/kunsthistoricus Antoine Bodar het levensverhaal van de laat-middeleeuwse mensenvriend en mysticus. Hoe een brassend rijkeluiszoontje een icoon werd van radicale armoede en grenzeloze liefde voor alles wat leeft.

Antoine Bodar: "Aan de hand van de plaatsen waar Franciscus heeft verbleven wordt de serie een meditatieve kijk op de historische figuur van Franciscus en zijn betekenis. Saai wordt het niet, er zal veel aandacht zijn voor de psychologie van deze echte man van vlees en bloed. Hij was iemand die van huis uit rijk was en voor de radicale armoede koos. Hij wilde een stoere ridder worden, maar werd uiteindelijk stichter van de adellijke troepen van de geest."

RKK zendt de serie uit op de dinsdagen 4, 11 en 18 maart om 16.35 uur op Nederland 2.

 

Bron: RKK

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wat moet de paus met het misbruik in zijn kerk?

Wat moet de paus met het misbruik in zijn kerk?

Drie vragen aan Vaticaanwatcher Hendro Munsterman

Tirza van der Graaf

28 augustus 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

13 juni 2018
Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan