Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Avondje Jeruzalem met Kefah Allush en Andries Knevel

EO tijdschrift Visie organiseerde voor haar lezers de afgelopen weken drie filmavonden in het Omniversum in Den Haag. Tijdens deze avonden werd de indrukwekkende film 'Jerusalem' vertoond. We namen een kijkje en gingen naar de film met de Palestijnse EO-presentator Kefah Allush en pro-Israel man Andries Knevel.

Jerusalem neemt het publiek mee op een inspirerende reis naar een van de oudste steden ter wereld. De stad werd de afgelopen 5000 jaar meerdere keren verwoest en opnieuw opgebouwd, maar bleef een mysterieuze aantrekkingskracht houden. Wat maakte de stad zo belangrijk voor zoveel verschillende culturen? En hoe groeide de stad uit tot het centrum van de wereld voor de drie grote godsdiensten? Door de ogen van drie jonge mensen leert het publiek wat het betekent om een inwoner te zijn van Jeruzalem.

Jerusalem tracht mensen te inspireren met verhalen en duidelijk te maken waarom dit deel van de wereld tot de verbeelding spreekt van miljarden mensen.

Kerstgroeten uit Bethlehem
Naast dat de film Jerusalem werd vertoond sprak Visie-hoofdredacteur Marco van der Straten ook met EO-presentatoren Kefah Allush en Andries Knevel. Zij vertelden over hun ervaringen tijdens de opnames van het programma Kerstgroeten uit Bethlehem en hoe zij de toekomst zien van het land Israel.
 
Omniversum
Mocht u niet de gelegenheid hebben gehad om de film op de Visie-avonden te bekijken: Jerusalem is vanaf 1 april voor iedereen te zien in het Omniversum.

 

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wist je dat deze 10 uitvindingen door Joden zijn gedaan?

Wist je dat deze 10 uitvindingen door Joden zijn gedaan?

Van jeans en de afstandsbediening, tot WhatsApp en Google

Gert-Jan Schaap

6 november 2018
Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

‘We bidden of God Zijn volk wil beschermen’

Mirjam Hollebrandse

16 augustus 2018
Steen van 100 kilo uit Klaagmuur valt bijna op oude vrouw

Steen van 100 kilo uit Klaagmuur valt bijna op oude vrouw

'Hele muur is een gevarenzone'

24 juli 2018