Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Verloofden vieren valentijnsdag met paus

Duizenden verloofden ontmoeten paus op St. Pietersplein

in Nieuws

Op valentijnsdag, vrijdag 14 februari, worden meer dan 20.000 verloofden verwacht op het St. Pietersplein om daar samen met de paus te vieren dat ze hun geliefde trouw willen beloven in een huwelijk.

(imported body)

Het Vaticaan had verloofde jonge mensen uitgenodigd om op deze dag 'De Vreugde van het Ja' te komen vieren in Rome. Daar werd met groot enthousiasme op gereageerd door jonge mensen uit Italië, maar ook uit andere landen van de wereld. Inschrijven kon tot en met 12 februari via het eigen bisdom of via de Pauselijke Raad voor het Gezin, die het evenement organiseert. 

Nadat meer dan 9000 verloofden zich hadden aangemeld, heeft het Vaticaan besloten de bijeenkomst in de open lucht op het St. Pietersplein te houden, omdat de oorspronkelijk geplande locatie alle verloofden niet kan herbergen. 

Hoeveel stelletjes er uiteindelijk aanwezig zullen zijn is nog niet te voorspellen, maar in ieder geval zal de paus als hij rond het middaguur op het plein komt door duizenden toekomstige bruidsparen worden begroet.

Bron: RKKerk.nl

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

"Kerk-zijn moet gaan over Gods liefde en vergeving"

"Kerk-zijn moet gaan over Gods liefde en vergeving"

Bisschoppensynode krijgt lof én kritiek van Paus Franciscus

Vaticaan bezint zich op relatiezaken

Vaticaan bezint zich op relatiezaken

Synode over hertrouwen, homoseksualiteit, abortus en condooms

Paus: 'Uit elkaar gaan' is soms noodzakelijk

Paus: 'Uit elkaar gaan' is soms noodzakelijk

"Vermijd gijzeling door papa of mama"

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans