Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Vaticaanstad is koploper wijndrinken

Afgelopen jaar dronken bewoners zo'n 74 liter

in Nieuws

Nergens wordt zoveel wijn gedronken als in Vaticaanstad. Volgens statistieken van het Amerikaanse Wijninstituut tikken de inwoners van Vaticaanstad in 2012 zo'n 74 liter wijn achterover. Dat staat gelijk aan 105 flessen.

(imported body)

De gemiddelde wijnconsumptie in Vaticaanstad is twee keer zoveel als het gemiddelde van wijnlanden als Italië en Frankrijk. Een aanzienlijk deel van de wijn is zonder enige twijfel miswijn, maar het overgrote deel is bestemd voor consumptie.

De Vaticaanse consumptie ligt volgens specialisten hoger omdat de inwoners van Vaticaanstad ouder zijn, meestal een hogere opleiding genoten en vaker in groepen eten. Ook het feit dat er in het Vaticaan nauwelijks taks moet worden betaald, bevordert de consumptie.

Overigens maakt ook Catholic World News ook nog enkele aanvullende kanttekeningen bij de cijfers. Zo leven er in Vaticaanstad geen kinderen, die de gemiddelde consumptie dus ook niet naar beneden kunnen halen, en er is in Vaticaanstad slechts een winkel waar wijn wordt verkocht. De verkoop is ongetwijfeld niet enkel voor Vaticaanstad zelf bestemd.


Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

Kerk in India waarschuwt gelovigen geen yoga te beoefenen

Gert-Jan Schaap

kerk 20 april 2018
IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

‘Weer terug in 1933’

katholieke kerk 19 april 2018
Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’