Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Tientallen doden door Boko Haram in Nigeria

in Nieuws

Gewapende leden van de islamitische terreurbeweging Boko Haram hebben woensdag bij een aanval in de noordoostelijke stad Bama 47 mensen gedood. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt. De extremisten openden het vuur op een school.

(imported body)

Gewapende leden van de islamitische terreurbeweging Boko Haram hebben woensdag bij een aanval in de noordoostelijke stad Bama (Nigeria) 47 mensen gedood. In Bama wonen voornamelijk christenen. 

De extremisten openden het vuur op een school. Ze staken ook het paleis van de traditionele heerser van Borno deels in brand. Zondag kwamen bij een aanval van Boko Haram 106 mensen om het leven. De bevolking twijfelt inmiddels steeds openlijker in hoeverre de regering christelijke dorpen, die het meest veelvuldig te kampen hebben met het geweld, kan beschermen.

Boko Haram is een extremistische beweging die de islamitische wetgeving wil invoeren in de afgelegen landelijke gebieden in het noordoosten van Nigeria. De groepering valt geregeld christenen en kerken aan. Ook de strijdkrachten, de politie en politieke tegenstanders zijn vaak het doelwit. Aanslagen van Boko Haram hebben de afgelopen 4,5 jaar aan duizenden mensen het leven gekost.

Bron: ANP/IKON

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Nieuw tv-tweeluik: 'In het spoor van IS'

Bart van Delen

fundamentalisme
'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

3Doc: Die avond in Bataclan

Bart van Delen

islam en...
Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische christenen die op 20 oktober 500 jaar Reformatie wilden vieren, moesten het evenement vanwege dreigementen van moslims afgelasten. Dat...

islam en...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans