Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Rechter: als kerk illegaal opvangt, hoeft overheid dat niet te doen

Herman Meijer: 'PKN moet niet zo zeuren'

in Nieuws

De rechter heeft vorige week besloten dat als een kerk illegalen opvang biedt, de overheid dit niet ook hoeft te doen. Kerken zitten hierdoor vast aan de opvang die ze bieden. Beluister hier de radioreportage van commentator Herman Meijer uit Dit is de Dag terug.

Herman Meijer vindt dat het de taak van de kerk is om hulp te bieden en dat ze altijd aan deze plicht moeten voldoen. Hij schrijft in de Dagelijkse Standaard: "Ik snap eerlijk gezegd niet waarom de PKN zo 'zeurt'. Waarom kijkt men meteen naar de overheid? Waarom doet de kerk niet gewoon wat haar hand vindt om te doen? Volgens mij is het een hele goede zaak als kerken zich bezig houden met mensen in de samenleving die hulp nodig hebben. Op die manier bewijst de kerk haar relevantie in een seculiere samenleving."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Waarom moet het beeld van het traditionele gezin gesloopt worden?

Waarom moet het beeld van het traditionele gezin gesloopt worden?

Blog van Tijs van den Brink

Tijs van den Brink

Hoe belangrijk is geloof voor de ChristenUnie?

Hoe belangrijk is geloof voor de ChristenUnie?

Zorgen bij Wetenschappelijk Instituut over identiteit

Sjoerd Wielenga

politiek en...
"In vrijheid heb ik gekozen om afhankelijk te zijn van God"

"In vrijheid heb ik gekozen om afhankelijk te zijn van God"

Interview met Don Ceder: Advocaat, bestuurder en lijsttrekker.

Femke Taale