Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Nederlander in de hel van Sudan

Exclusief interview op Radio 5

in Mediatips

'Een dag na mijn aankomst op de VN-basis bij Malakal brak de hel los. Op enkele honderden meters afstand was er ineens zwaar artillerievuur en hebben we drie uur lang opgesloten gezeten in een bunker.' Bijna alle Nederlanders werden er vandaan geevacueerd, maar Willem van Amerongen van de noodhulporganisatie Medair bleef in Zuid-Sudan.

Daar woedt sinds een paar maanden een chaotische burgeroorlog. Van Amerongen vertelt van de zeer indrukwekkende dagen die hij vorige week beleefde, in het radio 5 programma EO Door de week.

Foto: Medair 

Beluister EO Door de Week van donderdag 27 februari

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons