Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Egyptische christenen dood in Libië

in Christelijk Nieuws

In Libië zijn de lijken van zeven Egyptische christenen gevonden. De slachtoffers lagen op een strand in de buurt van de oostelijke stad Benghazi.

"Ze zijn op executie-achtige manier gedood. We weten niet wie het heeft gedaan'', aldus de politie. Volgens een andere Egyptische werknemer hadden gewapende mannen de Egyptische christenen de avond tevoren uit hun huis gesleurd. Vorige maand werden een Britse man en een vrouw uit Nieuw-Zeeland op vergelijkbare wijze gedood.

De veiligheidssituatie in Libië is sinds de Libische dictator Muammar Kaddafi in 2011 werd verdreven en gedood, nog altijd zeer slecht. Milities en moslimmilitanten hebben in veel gebieden meer te zeggen dan de centrale regering in Tripoli.

 

Bron: ANP
Foto: Google Maps

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons