Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Duivel weggeknipt uit film ‘Son of God’

Duivel kreeg teveel aandacht in voorgaande serie ‘The Bible’

in Mediatips

Vorig jaar veroorzaakte een Marokkaanse acteur met de rol van de duivel in de serie ‘The Bible’ veel ophef in de VS. Hij zou teveel op president Barack Obama lijken. De acteur zal daarom niet meer te zien zijn in de opvolgende film ‘Son of God’, die volgende week in première gaat in Amerika.

“De duivel krijgt geen ‘screen time’ meer, deze film gaat over Jezus, de Zoon van God”, vertelt actrice en filmmaker Roma Downey aan The Hollywood Reporter. Downey wil een herhaling van de consternatie van vorig jaar voorkomen: “We wilden dat iedereen het over Jezus zou hebben, maar in plaats daarvan sprak iedereen over de satan.”

Bij de film ‘Son of God’ wil ze de focus volledig op Jezus richten: “Ik wil Zijn naam op de lippen van iedereen die de film ziet, dus we hebben de duivel uitgebannen”.

De EO zendt ‘The Bible’ medio mei uit. Hier zal de Marokkaanse 'duivelacteur' Mohamen Mehdi Ouazanni gewoon te zien zijn.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Nieuw: meeslepende film over bijbelboek Genesis

Nieuw: meeslepende film over bijbelboek Genesis

Bekijk hier de trailer

Miriam Duijf

Acteur McConaughey geïnspireerd door Bijbel

Acteur McConaughey geïnspireerd door Bijbel

Matthew McConaughey, één van de meest succesvolle acteurs in Hollywood, sprak onlangs met The Daily Beast over zijn nieuwe film ‘Free State of Jones’....

Bono en Eugene Peterson maken film over Psalmen

Bono en Eugene Peterson maken film over Psalmen

Nieuwe documentaire volgt conversatie tussen artiest en schrijver