Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Drastische bezuinigingen op personeel Heilige Stoel

in Nieuws

Het Vaticaan is genoodzaakt de broekriem aan te halen. Naast de versoberingen die paus Franciscus al heeft laten opleggen, gaat de Heilige Stoel nog eens extra bezuinigen om zichzelf uit de rode cijfers te houden.

Vorige week schreef staatssecretaris Pietro Parolin een brief aan alle hoofden van de dicasteries van de Romeinse Curie en andere instanties van de Heilige Stoel. Daarin kondigde hij aan dat, om de begroting van 2014 op orde te brengen, de personeelskosten dringend omlaag moeten. Het grootste deel van de totale kosten van de Heilige Stoel bestaat uit de salarissen en vergoedingen van de ongeveer 2.800 werknemers.

Het betreft de volgende maatregelen. Er worden geen nieuwe mensen meer aangenomen en bestaande vacatures worden niet opgevuld. Tijdelijke contracten worden niet meer verlengd en er worden geen externe instanties meer ingehuurd, tenzij er sprake is van noodzaak. De salarissen worden bevroren, dus geen opslag en inflatiecorrectie. Promoties worden voor onbepaalde tijd opgeschort. Verder is het voortaan verboden om werknemers te laten overwerken. Vooralsnog zijn gedwongen ontslagen niet nodig, aldus de staatssecretaris.

 

Lees verder bij RKK

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Gratis medische verzorging voor armen in Rome

Gratis medische verzorging voor armen in Rome

Paus gaat met 3000 daklozen aan tafel

13 november 2018
Paus Franciscus staat open voor een bezoek aan Noord-Korea

Paus Franciscus staat open voor een bezoek aan Noord-Korea

‘We moeten nog nadenken over de voorwaarden’

23 oktober 2018
Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Meest gesloten land nooit eerder door paus bezocht

9 oktober 2018