Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Drastische bezuinigingen op personeel Heilige Stoel

in Nieuws

Het Vaticaan is genoodzaakt de broekriem aan te halen. Naast de versoberingen die paus Franciscus al heeft laten opleggen, gaat de Heilige Stoel nog eens extra bezuinigen om zichzelf uit de rode cijfers te houden.

Vorige week schreef staatssecretaris Pietro Parolin een brief aan alle hoofden van de dicasteries van de Romeinse Curie en andere instanties van de Heilige Stoel. Daarin kondigde hij aan dat, om de begroting van 2014 op orde te brengen, de personeelskosten dringend omlaag moeten. Het grootste deel van de totale kosten van de Heilige Stoel bestaat uit de salarissen en vergoedingen van de ongeveer 2.800 werknemers.

Het betreft de volgende maatregelen. Er worden geen nieuwe mensen meer aangenomen en bestaande vacatures worden niet opgevuld. Tijdelijke contracten worden niet meer verlengd en er worden geen externe instanties meer ingehuurd, tenzij er sprake is van noodzaak. De salarissen worden bevroren, dus geen opslag en inflatiecorrectie. Promoties worden voor onbepaalde tijd opgeschort. Verder is het voortaan verboden om werknemers te laten overwerken. Vooralsnog zijn gedwongen ontslagen niet nodig, aldus de staatssecretaris.

 

Lees verder bij RKK

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wat moet de paus met het misbruik in zijn kerk?

Wat moet de paus met het misbruik in zijn kerk?

Drie vragen aan Vaticaanwatcher Hendro Munsterman

Tirza van der Graaf

28 augustus 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

13 juni 2018
Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan