Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Dracula-producent waagt zich aan Moeder Teresa

Film over leven van 'zailige weldoenster' in de maak

in Mediatips

Een Amerikaans productiebedrijf verfilmt het leven van Moeder Teresa, beter bekend als de 'heilige van de goot' wegens haar hulp aan noodlijdenden in Calcutta, India. Volgens Hollywood Reporter is de film vanaf de lente of de zomer van 2015 te zien in de bioscoopzalen.

(imported body)

De film wordt gemaakt door de tv-producent Tony Krantz, bekend door tv-series als 24, Dracula en Sports Night op NBC. Het script is geschreven door Keir Pearson die eerder ook al het script schreef voor de film Hotel Rwanda, een Oscargenomineerde film over de Rwandese genocide uit 2004.

De film, met als werktitel 'I thirst', vertelt het verhaal van de Albanese zuster die wereldwijd bekend werd door haar inzet bij de armen in India en die later zalig werd verklaard. Moeder Teresa (1910-1997) kreeg in 1979 de Nobelprijs voor de Vrede.

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons