Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Dorp gevonden uit tijd van Jezus Christus

Opzienbarende archeologische vondst in Israël

in Nieuws

Israëlische archeologen hebben bij een weg tussen Tel Aviv en Jeruzalem de resten van een bijna 2300 jaar oud dorp gevonden. In het dorp vonden de wetenschappers onder meer 60 munten, kannen voor het opslaan van wijn en olie en gereedschap.

Het Israëlische bureau voor Oudheden liet dinsdag weten dat de resten van het dorp zijn opgegraven tussen augustus 2013 en januari 2014 bij de aanleg van een gasleiding. Het bureau wil de zone ontwikkelen tot een toeristische trekpleister.

Het dorp is vermoedelijk 200 jaar bewoond geweest tijdens de Tweede-Tempelperiode (ca. 500 voor Christus tot 70 na Christus). Het is niet bekend waarom de bewoners het dorp na 2 eeuwen hebben verlaten. Archeoloog Yuval Baruch uit Jeruzalem vermoedt dat economische problemen een rol hebben gespeeld.

De archeologische zone heeft een oppervlakte van circa 750 vierkante meter en ligt in de buurt van de plaats Mitzpe Harel. Het dorp bestond uit huizen van steen die via smalle stegen met elkaar waren verbonden.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Op zoek naar de vergeten volken van het Midden-Oosten

Op zoek naar de vergeten volken van het Midden-Oosten

Van Nablus naar Ninevé: Aflevering 2 bij de Mandeeërs

'Vraag om vrede voor Jeruzalem'

'Vraag om vrede voor Jeruzalem'

Vrede in het Midden-Oosten lijkt verder weg dan ooit.

Groeiend aantal Joden vraagt naar Bijbel

Groeiend aantal Joden vraagt naar Bijbel

Een groeiend aantal Joden uit heel de wereld vraagt nu om Bijbels aan de organisatie Israël en de Bijbel. Dat schrijft IB Magazine, zo meldt...