Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Dorcas strategisch partner van Ministerie van Buitenlandse Zaken

in Nieuws

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Dorcas geselecteerd om de volgende drie jaar strategisch partner te zijn in het ‘Chronische Crisis’-programma voor de Hoorn van Afrika. Dorcas gaat in Zuid-Soedan, Kenia en Ethiopië werken aan het verbeteren van de voedselzekerheid om één van de onderliggende oorzaken van de conflicten in de regio aan te pakken. Dorcas ontvangt voor het strategisch partnerschap een subsidie van 3,75 miljoen euro en zal in de projectlanden nauw samenwerken met de Nederlandse ambassades.

Tijdens de eerste bijeenkomst van alle betrokken partijen op 31 januari feliciteerde Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen Dorcas en de andere geselecteerde organisaties. Ze sprak haar steun uit voor deze nieuwe manier van samenwerken tussen het ministerie en maatschappelijke organisaties. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken selecteerde behalve Dorcas nog zes Nederlandse organisaties: Care, Pax, Rode Kruis, Tear, War Child en ZOA.
 
Dorcas: Hulp & Ontwikkeling
Dorcas is een christelijke organisatie voor duurzame ontwikkeling, sociale zorg en rampenmanagement die in zeventien landen in Oost-Europa en Afrika 177 projecten voert in samenwerking met lokale kerken en partnerorganisaties. Dorcas komt, geïnspireerd door Mattheüs 25, in actie voor de allerarmsten samen met duizenden vrijwilligers, ondernemers en donateurs die bij het werk van Dorcas betrokken zijn.
 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

D66-voorman Pechtold: 'Wij zijn niet antichristelijk'

D66-voorman Pechtold: 'Wij zijn niet antichristelijk'

'Heb je ooit de moeite gedaan om je in mij te verdiepen?'

Sjoerd Wielenga

8 oktober 2018
'In vrijheid heb ik gekozen om afhankelijk te zijn van God'

'In vrijheid heb ik gekozen om afhankelijk te zijn van God'

Interview met Don Ceder: advocaat, bestuurder en lijsttrekker

Femke Taale

Antwoordbrief van Tijs aan Klaas Dijkhoff

Antwoordbrief van Tijs aan Klaas Dijkhoff

Geachte heer Dijkhoff, Vooruit: beste Klaas,

Tijs van den Brink

20 september 2018