Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Dorcas strategisch partner van Ministerie van Buitenlandse Zaken

in Nieuws

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Dorcas geselecteerd om de volgende drie jaar strategisch partner te zijn in het ‘Chronische Crisis’-programma voor de Hoorn van Afrika. Dorcas gaat in Zuid-Soedan, Kenia en Ethiopië werken aan het verbeteren van de voedselzekerheid om één van de onderliggende oorzaken van de conflicten in de regio aan te pakken. Dorcas ontvangt voor het strategisch partnerschap een subsidie van 3,75 miljoen euro en zal in de projectlanden nauw samenwerken met de Nederlandse ambassades.

Tijdens de eerste bijeenkomst van alle betrokken partijen op 31 januari feliciteerde Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen Dorcas en de andere geselecteerde organisaties. Ze sprak haar steun uit voor deze nieuwe manier van samenwerken tussen het ministerie en maatschappelijke organisaties. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken selecteerde behalve Dorcas nog zes Nederlandse organisaties: Care, Pax, Rode Kruis, Tear, War Child en ZOA.
 
Dorcas: Hulp & Ontwikkeling
Dorcas is een christelijke organisatie voor duurzame ontwikkeling, sociale zorg en rampenmanagement die in zeventien landen in Oost-Europa en Afrika 177 projecten voert in samenwerking met lokale kerken en partnerorganisaties. Dorcas komt, geïnspireerd door Mattheüs 25, in actie voor de allerarmsten samen met duizenden vrijwilligers, ondernemers en donateurs die bij het werk van Dorcas betrokken zijn.
 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

CU: meer geld voor noodhulp christelijke organisaties

CU: meer geld voor noodhulp christelijke organisaties

"Zes miljoen van Ploumen is niet genoeg"

christelijke...
Ruud Lubbers overleden

Ruud Lubbers overleden

De oud-premier in 7 geloofsuitspraken

Mirjam Hollebrandse

politiek en...
Dwárs door de modder om slaven te bevrijden

Dwárs door de modder om slaven te bevrijden

IJM organiseert eerste ‘MudRace’: zaterdag 23 juni bij Flevonice

Gert-Jan Schaap

christelijke...

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips