Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Christenen in Sotsji

De Russische kerk heeft vrijheid, maar niet zonder zorgen

in Nieuws

Russische christenen hebben alle vrijheid, maar er zijn wel zorgen over de toekomst. De band tussen de regering en de officiële Russisch-Orthodoxe Kerk wordt steeds hechter. De kerk loopt daarmee het gevaar onder controle van de regering te komen en betrokken te worden bij de Russische staatsideologie. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

De situatie van de Russische kerk is zeker beter dan in de Sovjettijd, maar vanwege historische redenen is de kerk in Rusland nooit absoluut vrij geweest, zegt dr. Somov, Russich-orthodox theoloog in Moskou.
 
In het Russische Sotsji staan meer dan honderd geestelijken van de vijf grote religies klaar om tijdens de Olympische Winterspelen pastorale hulp te bieden. De komende twee weken zijn ze zowel voor psychische als geestelijke hulp beschikbaar voor atleten en bezoekers van de Spelen. 

Toch twijfelen kerken en christelijke organisaties uit het buitenland of de Russisch-Orthodoxe kerk haar evangelisatietaak wel serieus zal nemen. Zo’n 400 Amerikaanse baptisten reizen onder de naam ‘Engage Sochi’ af naar Sotsji om kerken te planten en evangelisatiebijeenkomsten te organiseren.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Antwoordbrief van Tijs aan Klaas Dijkhoff

Antwoordbrief van Tijs aan Klaas Dijkhoff

Geachte heer Dijkhoff, Vooruit: beste Klaas,

Tijs van den Brink

20 september 2018
Waarom de kerk betekenis geeft aan het dorpsleven

Waarom de kerk betekenis geeft aan het dorpsleven

'Kijk als kerk wat je kunt doen in de omgeving'

Tirza van der Graaf

20 september 2018
Exclusieve interviews met bisschop Curry bij de EO

Exclusieve interviews met bisschop Curry bij de EO

Michael Curry over preek Harry en Meghan, zondag 12.00 uur, NPO 2

15 september 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan