Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Christenen in Sotsji

De Russische kerk heeft vrijheid, maar niet zonder zorgen

in Nieuws

Russische christenen hebben alle vrijheid, maar er zijn wel zorgen over de toekomst. De band tussen de regering en de officiële Russisch-Orthodoxe Kerk wordt steeds hechter. De kerk loopt daarmee het gevaar onder controle van de regering te komen en betrokken te worden bij de Russische staatsideologie. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

De situatie van de Russische kerk is zeker beter dan in de Sovjettijd, maar vanwege historische redenen is de kerk in Rusland nooit absoluut vrij geweest, zegt dr. Somov, Russich-orthodox theoloog in Moskou.
 
In het Russische Sotsji staan meer dan honderd geestelijken van de vijf grote religies klaar om tijdens de Olympische Winterspelen pastorale hulp te bieden. De komende twee weken zijn ze zowel voor psychische als geestelijke hulp beschikbaar voor atleten en bezoekers van de Spelen. 

Toch twijfelen kerken en christelijke organisaties uit het buitenland of de Russisch-Orthodoxe kerk haar evangelisatietaak wel serieus zal nemen. Zo’n 400 Amerikaanse baptisten reizen onder de naam ‘Engage Sochi’ af naar Sotsji om kerken te planten en evangelisatiebijeenkomsten te organiseren.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Friese kerken nu ook online te bekijken

Friese kerken nu ook online te bekijken

Foto's en video's van kerken bij elkaar op één site

kerk 5 juli 2018
‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘God bestaat niet, hij gebeurt’

atheïsme 28 juni 2018
Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

‘Val op zondag gewoon eens binnen’

Mirjam Hollebrandse

geloofsvragen 18 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’