Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Bom op bus christelijke toeristen onderweg naar Israël

Vier doden en veertien gewonden

in Nieuws

Een groep christenen uit Zuid-Korea is zondag het doelwit geworden van een zelfmoordaanslag. Naast de dader zelf, zijn de chauffeur, een deelnemer en twee Koreaanse reisleiders overleden bij de aanslag. Zeker veertien mensen hebben ernstige verwondingen. De groep was op rondreis langs Bijbelse plaatsen en stond op het punt om de grens van Egypte naar Israël over te gaan.

Wat voor deze groep christenen een 12-daagse jubileumreis had moeten worden, ter viering van het 60-jarige bestaan van hun kerk in Seoul, is geeïndigd in een ravage. Het gebied rondom Taba, waar de aanslag plaatsvond, staat bekend als een relatief veilige gebied. In deze strook langs de Rode Zee vind je veel strandresorts. Het toerisme kwam afgelopen jaar voorzichtig weer wat op gang sinds de opstand tegen Murbarak (2011).

De aanslag is op dit moment nog niet opgeeïst. AP-news vermeldt dat dit soort zelfmoordbomaanslagen een handelsmerk zijn moslimfundamentalistische groeperingen zoals Al-Qaeda.

Bron: APnews/boston.com/ANPfoto

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Geweld in Nigeria

islam en christendom| Heldhaftige imam redt meer dan 200 christenen bij aanslag

‘De vrouwen verstopte ik in mijn huis, de mannen in de moskee’

4 July 2018
'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Fundamentalisme| 'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Nieuw tv-tweeluik: 'In het spoor van IS'

Bart van Delen

11 December 2017
'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

islam en christendom| 'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

3Doc: Die avond in Bataclan

Bart van Delen

13 November 2017