Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Bom op bus christelijke toeristen onderweg naar Israël

Vier doden en veertien gewonden

in Nieuws

Een groep christenen uit Zuid-Korea is zondag het doelwit geworden van een zelfmoordaanslag. Naast de dader zelf, zijn de chauffeur, een deelnemer en twee Koreaanse reisleiders overleden bij de aanslag. Zeker veertien mensen hebben ernstige verwondingen. De groep was op rondreis langs Bijbelse plaatsen en stond op het punt om de grens van Egypte naar Israël over te gaan.

Wat voor deze groep christenen een 12-daagse jubileumreis had moeten worden, ter viering van het 60-jarige bestaan van hun kerk in Seoul, is geeïndigd in een ravage. Het gebied rondom Taba, waar de aanslag plaatsvond, staat bekend als een relatief veilige gebied. In deze strook langs de Rode Zee vind je veel strandresorts. Het toerisme kwam afgelopen jaar voorzichtig weer wat op gang sinds de opstand tegen Murbarak (2011).

De aanslag is op dit moment nog niet opgeeïst. AP-news vermeldt dat dit soort zelfmoordbomaanslagen een handelsmerk zijn moslimfundamentalistische groeperingen zoals Al-Qaeda.

Bron: APnews/boston.com/ANPfoto

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

CIDI: 'Pak antisemitisme op scholen aan'

CIDI: 'Pak antisemitisme op scholen aan'

In 2015 zijn er meer antisemitische incidenten geregistreerd op Nederlandse scholen dan in de afgelopen tien jaar het geval was. Dit schrijft het...

jodendom
Orthodoxe jood schuldig aan Gay Parade-moord

Orthodoxe jood schuldig aan Gay Parade-moord

Veroordeelde hoort later welke straf hem wordt opgelegd

fundamentalisme
Steeds meer Franse Joden naar Israël

Steeds meer Franse Joden naar Israël

Jaarcijfers bevestigen toename na aanslagen Parijs

jodendom

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans