Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Bisschop Punt verbaasd over uitblijven pausbezoek

in Nieuws

Het feit dat paus Franciscus niet op bezoek komt in Nederland heeft bisschop Jos Punt van Haarlem-Amsterdam "erg verbaasd, omdat hij andere signalen had gekregen'' over dat mogelijke bezoek. Dat heeft een woordvoerder van bisschop Punt zaterdag gezegd. De paus zou juist heel enthousiast zijn geweest over de mogelijkheid ons land te bezoeken. Trouw meldde zaterdag dat een pauselijk bezoek aan Nederland door kardinaal Wim Eijk is tegengehouden.

Een woordvoerster van de Rooms-Katholieke Kerk liet zaterdag in een reactie weten dat kardinaal Eijk tijdens het zogenoemde ad limina-bezoek in december al heeft laten weten dat de paus welkom is in ons land. Op 10 januari informeerde hij bij de paus naar de mogelijkheden van een bezoek aan ons land. De paus zelf gaf aan dat hij daar voorlopig geen kans toe zag, aldus de woordvoerster. Nederland zou op de langere termijn wel opnieuw kunnen informeren naar wat de mogelijkheden voor een bezoek zijn.

De bisschoppenconferentie, de vergadering van alle bisschoppen in ons land, liet daarna op 13 januari weten dat de paus voorlopig niet naar ons land zou komen. De mededeling van Eijk toen, dat een bezoek niet aan de orde was, heeft Punt toen erg verbaasd, aldus zijn woordvoerder zaterdag.

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Nederlandse band Trinity op Wereldjongerendagen

Nederlandse band Trinity op Wereldjongerendagen

Een langgekoesterde wens gaat in vervulling

26 juli 2018
Rappende priester Sweet Paul

Keniaanse katholieke kerk schorst rappende priester

‘Ik breng jongeren naar Christus’

27 juni 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

13 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’