Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Benedictus heeft geen spijt van aftreden

Zijn missie is paus Franciscus te helpen door gebed

in Christelijk Nieuws

Emeritus paus Benedictus heeft geen spijt van zijn abdicatie. Op 28 februari is het precies een jaar geleden dat hij onverwachts terugtrad uit zijn ambt. De ex-kerkvorst heeft vrede met zichzelf en met de Heer. Hij gelooft dat de geschiedenis zijn bekritiseerde pausdom zal rechtvaardigen.

(imported body)

Dat vertelde aartsbisschop Georg Ganswein in een exclusief telefonisch interview aan Reuters. Ganswein werkt voor de voormalige paus en is het hoofd van het huishouden van paus Franciscus, waardoor hij dicht bij beide pausen staat.

Het contact tussen de beide geestelijken was meteen goed. Ze schrijven, bellen en praten regelmatig met elkaar. Benedictus leeft een teruggetrokken bestaan in de tuinen van het Vaticaan. Maar hij blijft aanwezig in de Kerk. Zijn missie is nu om paus Franciscus te helpen door gebed.

Benedictus besteedt  zijn tijd verder aan lezen, het ontvangen van bezoekers , piano spelen, wandelen en het beantwoorden van post. Over de gezondheid van Benedictus zegt Ganswein, dat hij fysiek een oude man is, maar dat zijn geest zeer levendig en helder is.

Bekijk de video op Spirit24

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons