Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Arie Slob: Kerk kan heel groot worden

"Terugtrekkende overheid plaatst kerk in de schijnwerpers"

in Nieuws

De kerk kan het nog wel eens helemaal gaan worden de komende jaren. Dat denkt althans Arie Slob, fractievoorzitter van de ChristenUnie. Door de terugtrekkende overheid zullen de schijnwerpers op de kerken komen te staan, meent Slob.

Hij sprak zaterdag tijdens een uitje voor 170 gelovigen. Dagvoorzitter Evert Jan Hazeleger constateerde in het openingswoord van de kerkdag dat het "soms lijkt dat de overheid zich steeds verder terugtrekt zonder te zorgen voor goede voorzieningen." Hazeleger vond dat op sommige gebieden zelfs veel te ver gaan, waardoor bepaalde groepen niet genoeg ondersteund worden, meldt het Reformatorisch Dagblad.

Slob reageerde daarop door te zeggen dat het onvermijdelijk is dat de overheid weer meer taken bij de burger neerlegt en dat de kerk hierop inspringt. "De vraag is wel of de samenleving het aankan", aldus Slob.

"Bij een terugtrekkende overheid zullen de schijnwerpers op de kerken komen te staan. Er zal in de toekomst meer van de kerken gevraagd worden, zowel op financieel gebied als wat betreft de dienstverlening. Het is de vraag of ze er klaar voor zijn. Misschien moeten ze wel eerst wakker geschud worden", vervolgt hij.

Bron: Powned

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Visie-jaaroverzicht 2017

Visie-jaaroverzicht 2017

CU regeert mee, kerkelijke eenheid en evolutie...

Marco van der Straten

politiek en...
Waarom Ahmed Aboutaleb werklozen wil laten sporten

Waarom Ahmed Aboutaleb werklozen wil laten sporten

'Politiek en kerken kunnen rol spelen in sportactiviteiten'

Sjoerd Wielenga

politiek en...
Rechter Vergunst hekelt 'ons-kent-ons' in de kerk

Rechter Vergunst hekelt 'ons-kent-ons' in de kerk

'Ik vind het opvallend dat een klager zelden gelijk krijgt van een synode'

Sjoerd Wielenga

politiek en...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans