Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Voorganger gaat jaar lang leven als atheïst

in Nieuws

De Amerikaanse voorganger Ryan Bell gaat het komende jaar proberen een jaar lang te leven als atheïst. “Ik zal doen wat ik kan om de wereld van het atheïsme in te gaan”, schrijft de predikant in zijn blog op de Amerikaanse site Huffingtonpost.com

Bell schrijft in zijn blog dat hij door de jaren heen een steeds kritischere houding naar de kerk en het geloof ontwikkelde. Bell was tot maart vorig jaar voorganger van de zevendedagsadventisten in Los Angeles, maar kreeg steeds meer inhoudelijke bezwaren. Uiteindelijk kon hij niet meer achter de leer van zijn kerk staan en is hij afgetreden. Sinds die tijd is hij op zoek naar God en beschouwt hij zichzelf als een ‘religieuze nomade’.
 
De komende 12 maanden gaat Bell daarom leven alsof er geen God is. “Ik zal niet bidden, de Bijbel lezen voor inspiratie, verwijzen naar God als oorzaak van dingen of hopen op Gods ingrijpen in mijn leven of dat van een ander”, schrijft Bell. Daarnaast is hij van plan om atheïstische werken te gaan lezen en verschillende bijeenkomsten voor atheïsten te gaan bezoeken. 

Bell hoopt met dit experiment antwoord te krijgen op de vraag ‘welk verschil God maakt in zijn leven’. “Mijn verlangen is, zoals altijd, om de waarheid na te streven. Dat doe ik soms op ernstige manier en soms op speelse wijze.”
 
 
Bell’s experiment is te volgen op de website yearwithoutgod.com

 

Foto: Natalie Gee (2013) - ryanjbell.nett

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Nederland is het beste land voor atheïsten

atheïsme| Nederland is het beste land voor atheïsten

Gedeelde eerste plaats met België en Taiwan

13 November 2018
Groot nieuws: een nieuw godsargument!

christelijke filosofie| Groot nieuws: een nieuw godsargument!

'Diverse ervaren filosofen bevestigen dat het argument zeer solide is'

Reinier Sonneveld

31 August 2018
Zijn we op weg naar een christendom zonder religie?

secularisatie| Zijn we op weg naar een christendom zonder religie?

‘Die gedachte is misschien zo gek nog niet’

Marinus de Jong