Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Vlaanderen krijgt eigen Passion

Nummers van o.a. Clouseau en Raymond van het Groenewoud

in Mediatips

Na drie Nederlandse edities van The Passion krijgt ook Vlaanderen een eigen editie van het paasspektakel. Op Witte Donderdag 17 april wordt in Merchtem op muzikale wijze het verhaal verteld over het lijdensverhaal van Christus.

De titel wordt in Vlaanderen weer gewoon Nederlands: 'De Passie'. Populaire Nederlandstalige nummers van onder anderen Clouseau, Yasmine, Stef Bos en Raymond van het Groenewoud vormen de rode draad in De Passie. Rik Torfs treedt op als verteller. Hoofdrollen zijn er voor zangeres Geena Lisa, musicalacteur Jonathan Demoor, operazanger Piet Vansichen en pater Karel Stautemas.

De regie is in handen van Stijn Coninx, die het project woensdag toelicht op een persconferentie. “Het verhaal over het leven en de dood van Christus is één van de scharniermomenten in onze geschiedenis," aldus Coninx. "Zijn laatste levensdagen zijn een opeenvolging van de meest dramatische momenten en emoties, van bejubeling en vriendschap over ontrouw en verraad naar marteling, onterechte doodstraf en toch vergeving en uiteindelijk hoop door de Verrijzenis. Een verhaal dat moet blijven verteld worden. Toen men mij vroeg om hieraan mee te werken, heb ik niet getwijfeld.” 

In Nederland organiseren RKK en EO dit jaar voor de vierde keer The Passsion. Na Gouda, Rotterdam en Den Haag is het evenement ditmaal in Groningen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Waarom The Passion zo succesvol is

Waarom The Passion zo succesvol is

Evenementen als The Passion zijn een speelse manier voor mensen om zich 'veilig' in te laten met het christelijke verhaal: in de digitale mediacultuur...

Sjoerd Wielenga

Bidden: hoe doe je dat?

Bidden: hoe doe je dat?

The Passion: leer Jezus beter kennen door te bidden

Terugkijken: Passion Talk

Terugkijken: Passion Talk

Jim de Groot: "Door The Passion ben ik een ander mens geworden"