Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Veiligheidsmaatregelen in Egypte voor kerst

in Nieuws

Leger en politie zijn maandag in Egypte met extra manschappen uitgerukt om kerken te beschermen tijdens het kerstfeest. De grootste kerk van het Midden-Oosten is de Egyptische orthodoxe kerk of koptische kerk die kerst op 7 januari viert.

(imported body)

Met de koptische kerst van 2010 was er een bloedige aanslag op een kerk in Alexandrië, waarbij meer dan 20 doden en 90 gewonden vielen. Aanvallen op christenen en christelijke instellingen zijn alleen maar toegenomen, vooral sinds het leger president Mohamed Mursi begin juli afzette.

Een deel van de aanhang van Mursi beschouwt de christelijke minderheid als bondgenoot van de machthebbers. Er zijn naar schatting bijna 8 miljoen christenen in het land van meer 84 miljoen inwoners. In Nederland wonen naar schatting meer dan 6000 kopten met kerken in onder meer in Den Haag, Eindhoven en Utrecht.

 

Bron: ANP

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Waarom is God niet oneindig grappig?

Waarom is God niet oneindig grappig?

‘God geeft reden tot een gelukzalige ironie’

Marinus de Jong

‘Een verdeeld christendom maakt God ongeloofwaardig’

‘Een verdeeld christendom maakt God ongeloofwaardig’

‘Juist die eenheid is voor de geloofwaardigheid essentieel’

Marinus de Jong

Is geloven in God goed voor je?

Is geloven in God goed voor je?

Of kun je geloof maar het beste zo snel mogelijk achter je laten?

Marinus de Jong

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan