Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Prinses Beatrix ontvangt religieuze dromen

in Nieuws

“Ik droom dat Nederland nooit zal vergeten dat God een nabije God is, die in Christus nog dichterbij gekomen is.” Die droom presenteerde Vincenza La Porta dinsdagmiddag namens de christenen aan prinses Beatrix. De vijf grote religieuze stromingen van Nederland hebben gister hun dromen voor de koning in boekvorm aan de prinses overhandigd in Utrecht.

Het boek is een aanvulling op het Droomboek dat in september aan koning Willem-Alexander is overhandigd. Vincenza La Porta, beleidsmedewerker Jeugd bij de Evangelische Alliantie, mocht onder andere de christenen vertegenwoordigen. Ze droomt van “mensen die hun leven delen en daardoor laten zien dat God het leven met hen deelt.”
 
Goddelijkheid
Naast de christenen presenteerden ook de Nederlandse boeddhisten, hindoeïsten, joden en moslims hun dromen aan Beatrix tijdens een bijeenkomst van 'In Vrijheid Verbonden', een initiatief waarbij de Nederlandse levensbeschouwingen elkaar ontmoeten.

Zo droomde de joodse actrice Joy Ckili namens de joden “dat het stukje goddelijkeheid dat in ieder mens is genesteld, naar buiten toe wordt gemanifesteerd.” Een boeddhist houdt een enthousiast verhaal over verzoening, vertrouwen en wederzijdse genegenheid. Rasit Bal hoopt namens de moslims “van een samenleving waarin we oprechte interesse hebben in elkaars levensverhalen en er voor elkaar willen zijn, ongeacht welke achtergrond we hebben”.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Blauw Bloed: uniek interview Elizabeth in paleistuin

Blauw Bloed: uniek interview Elizabeth in paleistuin

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 16)

Bart van Delen

christelijke... 16 april 2018
De ontmoeting tussen Billy Graham (1918-2018) en The Queen

De ontmoeting tussen Billy Graham (1918-2018) en The Queen

Hitserie The Crown toont vriendschap tussen evangelist en koningin

Tirza van der Graaf

koningshuis 21 februari 2018
Fotoserie: koningspaar juicht voor Nederlandse sporters

Fotoserie: koningspaar juicht voor Nederlandse sporters

Olympische Spelen 2018

Tirza van der Graaf

koningshuis 12 februari 2018