Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Priester Koptische kerk: Stemmen goddelijke plicht

Referendum voor nieuwe grondwet mijlpaal in Egypte

in Nieuws

Bewoners van Egypte gingen deze week naar de stemhokjes om te stemmen over een nieuwe grondwet. Tijdens een Koptische kerkdienst in Kanboah vertelde een priester aan zijn volgelingen dat hij het voor iedereen een goddelijke plicht vindt om te gaan stemmen.

(imported body)

Het referendum is een belangrijke mijlpaal. De nieuwe grondwet moet namelijk de weg vrijmaken voor parlements- en presidentsverkiezingen. Egypte wordt momenteel bestuurd door een interimregering, die werd aangesteld nadat het leger de islamitische president Mohamed Mursi afgelopen zomer had afgezet. Mursi zit sindsdien gevangen, tot grote woede van zijn Moslimbroederschap. Zij maakten het de bevolking in 2012 onmogelijk om te gaan stemmen.

De nieuwe grondwet verbiedt onder anderen politieke partijen op basis van godsdienst, beperkt de rol van het islamitisch recht en geeft vrouwen gelijke rechten. Verwacht wordt dat de nieuwe wet een meerderheid van de stemmen krijgt. Vrijdag zal de uitslag bekend worden.

 

<iframe style="border: none; overflow: hidden;" src="http://www.spirit24.nl/player/frame/?episode=urn:vpro:media:program:35585757&type=urn&width=485&height=270&still=&autostart=off&volume=10&startTime=00:00:00" frameborder="0" width="485" height="270"></iframe>

 

Bron: Spirit 24

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Lichamen onthoofde koptische christenen gevonden

Lichamen onthoofde koptische christenen gevonden

Groep van 21 kopten werd in 2015 vermoord door IS

Joëlle Post

Koptische Kerk
Egyptische president belooft kerken te herbouwen

Egyptische president belooft kerken te herbouwen

Herbouw ook in 2013 al beloofd

Koptische Kerk
Geen vrijlating voor 'eerste' Egyptische christen

Geen vrijlating voor 'eerste' Egyptische christen

Martelingen en bedreigingen voor Hegazy in gevangenis

islam en...

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips