Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus Franciscus op cover Rolling Stone

in Christelijk Nieuws

Het muziektijdschrift Rolling Stone, opgericht in 1967, plaatst binnenkort voor het eerst in haar geschiedenis een paus op zijn cover. Gisteren publiceerde het blad op zijn website alvast de cover met paus Franciscus en het bijhorende artikel.

Het muziektijdschrift Rolling Stone, opgericht in 1967, plaatst binnenkort voor het eerst in haar geschiedenis een paus op zijn cover. Gisteren publiceerde het blad op zijn website alvast de cover met paus Franciscus en het bijhorende artikel. Vanaf 13 februari ligt het betreffende nummer in de Amerikaanse dagbladhandels.

Onder het portret van de paus op de voorpagina prijkt de tekst 'Pope Francis: The Times They Are A-Changin' (Paus Franciscus: de tijden veranderen). Die titel verwijst naar het gelijknamige nummer van Bob Dylan uit de jaren 1960. Rolling Stone vestigt de aandacht op het contrast tussen de twee laatste pausen. De nieuwe paus heeft volgens Rolling Stone een andere stijl van pausschap ingevoerd. Hij wordt vooral geprezen voor zijn moed om radicale veranderingen te durven doorvoeren. In het artikel is er ook aandacht voor het onbehagen bij Amerikaanse conservatieven bij deze paus uit Argentinië.

 

Bron: Kerknet
Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons