Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus Franciscus brengt miljoenen op de been

in Nieuws

Paus Franciscus heeft sinds zijn aantreden vorig jaar veel meer mensen op de been gebracht dan zijn voorganger Benedictus XVI. Zo'n 6,6 miljoen mensen woonden de optredens bij van paus Franciscus bij het Vaticaan. Dat blijkt uit cijfers die donderdag zijn vrijgegeven.

Benedictus trok in heel 2012 ongeveer 2,3 miljoen mensen. De cijfers zijn gebaseerd op het aantal uitgegeven toegangsbewijzen en schattingen van de bezoekersaantallen bij manifestaties waar geen tickets voor nodig zijn.

Bij de cijfers zijn niet de mensenmassa's inbegrepen die de paus trok in het buitenland. Zo woonden naar schatting alleen al 3 miljoen mensen de afsluitende mis van de Wereldjongerendagen bij in Brazilië op 28 juli.

De Argentijnse paus Franciscus (78) werd in maart vorig jaar gekozen tot kerkleider. De afstand tussen de eerste niet-Europese paus in 1300 jaar en de gelovigen lijkt veel kleiner dan de afstand tussen de Duitse Benedictus en de rooms-katholieke achterban.

Ook buiten de kerk is Franciscus populair. Het Amerikaanse Time Magazine riep hem zelfs uit tot Persoon van het Jaar.

 

Bron & foto: ANP


Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘God is Jong’: nieuw boek van de paus, voor jongeren

‘God is Jong’: nieuw boek van de paus, voor jongeren

“Een moedige, intieme en gedenkwaardige dialoog,” belooft de uitgever

Gert-Jan Schaap

christelijke...
Paus bidt voor een interview altijd tot de heilige Geest

Paus bidt voor een interview altijd tot de heilige Geest

'Ik weet dat dit me kwetsbaar kan maken, maar ik ben bereid dat risico te nemen'

Mirjam Hollebrandse

bidden
Paus wil doodstraf uitsluiten in katholieke catechismus

Paus wil doodstraf uitsluiten in katholieke catechismus

'Elk leven is heilig'

Joëlle Post

paus

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans