Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus Franciscus brengt miljoenen op de been

in Nieuws

Paus Franciscus heeft sinds zijn aantreden vorig jaar veel meer mensen op de been gebracht dan zijn voorganger Benedictus XVI. Zo'n 6,6 miljoen mensen woonden de optredens bij van paus Franciscus bij het Vaticaan. Dat blijkt uit cijfers die donderdag zijn vrijgegeven.

Benedictus trok in heel 2012 ongeveer 2,3 miljoen mensen. De cijfers zijn gebaseerd op het aantal uitgegeven toegangsbewijzen en schattingen van de bezoekersaantallen bij manifestaties waar geen tickets voor nodig zijn.

Bij de cijfers zijn niet de mensenmassa's inbegrepen die de paus trok in het buitenland. Zo woonden naar schatting alleen al 3 miljoen mensen de afsluitende mis van de Wereldjongerendagen bij in Brazilië op 28 juli.

De Argentijnse paus Franciscus (78) werd in maart vorig jaar gekozen tot kerkleider. De afstand tussen de eerste niet-Europese paus in 1300 jaar en de gelovigen lijkt veel kleiner dan de afstand tussen de Duitse Benedictus en de rooms-katholieke achterban.

Ook buiten de kerk is Franciscus populair. Het Amerikaanse Time Magazine riep hem zelfs uit tot Persoon van het Jaar.

 

Bron & foto: ANP


Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Nederlandse band Trinity op Wereldjongerendagen

Nederlandse band Trinity op Wereldjongerendagen

Een langgekoesterde wens gaat in vervulling

26 juli 2018
Rappende priester Sweet Paul

Keniaanse katholieke kerk schorst rappende priester

‘Ik breng jongeren naar Christus’

27 juni 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

13 juni 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan