Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Kerk Rusland wil referendum homoseksualiteit

Russisch-Orthodoxe Kerk wil totaalverbod afdwingen

in Christelijk Nieuws

De Russisch-Orthodoxe Kerk wil dat er een referendum komt over de eventuele strafbaarheid van homoseksualiteit. Een invloedrijke geestelijke van deze kerk, aartspriester Vsevolod Tsjaplin, heeft zich vrijdag via internet uitgesproken voor een volksraadpleging over de vraag of homoseksualiteit net als in de jaren 1933-1993 moet worden verboden.

(imported body)

Volgens Tsjaplin moeten deze seksuele contacten uit de samenleving worden verbannen, omdat ze tot de vernietiging van het volk leiden. In Rusland heerst grote bezorgdheid over het gebrek aan bevolkingsaanwas. Afgelopen jaar baarde president Vladimir Poetin opzien met een wet die het verbiedt zich ten overstaan van minderjarigen positief uit te laten over niet-traditionele vormen van seks.

Deze wet werd al spoedig Poetins wet tegen homo's genoemd. Poetin heeft de orthodoxe kerk tot een van zijn steunpilaren gemaakt in het voormalige communistische en atheïstische rijk. Hij voert de kerk op als beschermer van conservatieve normen en waarden. Nog altijd is 40 procent van de ruim 143 miljoen Russen Russisch-orthodox.

De negatieve houding van de Russische leiders tegenover homoseksualiteit wordt dezer dagen in het Westen vooral gebruikt door voorstanders van een boycot van de Olympische Winterspelen volgende maand in Rusland.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

De plaats van de O in het LHBTQ-gesprek

Nashville-verklaring| De plaats van de O in het LHBTQ-gesprek

Waarom zoeken orthodoxen hun veiligheid in de rechtsstaat, als deze alleen in Christus ligt?

Wesley Hill, homo en christen

Nashville-verklaring| Wesley Hill is christen, homo én bewust celibatair

Ondanks innerlijke strijd leeft hij “een vol, rijk en overvloedig leven”

Gert-Jan Schaap

17 January 2019
Christelijke LHBT'ers sturen valentijnskaart naar ondertekenaars Nashvilleverklaring

Nashville-verklaring| Christelijke LHBT'ers sturen valentijnskaart naar ondertekenaars Nashvilleverklaring

'Dag Kees, bel je me?'

15 January 2019