Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Kazachstaanse christenen beboet voor bezit boeken

in Christelijk Nieuws

Twee protestanten kregen in december in Kazachstan zware boetes opgelegd vanwege het bezit van 'extremistische' boeken. Dat meldde de Noorse christelijke nieuwsdienst Forum18 maandag op haar website.

Twee protestanten kregen in december in Kazachstan zware boetes opgelegd vanwege het bezit van 'extremistische' boeken. Dat meldde de Noorse christelijke nieuwsdienst Forum18 maandag op zijn website.

De gewraakte boeken werden in oktober in beslag genomen na invallen van de politie bij een baptistenkerk en een christelijk centrum in de Kazachstaanse hoofdstad Astana. De eigenaars moeten elk ongeveer een maandsalaris betalen om aan beslaglegging op hun eigendommen te ontkomen.

De boetes maken deel uit van een streng systeem van staatscensuur op religieus gebied. Protestanten melden regelmatig dat boeken die bij hen in beslag genomen zijn, als extremistisch worden betiteld en op een zwarte lijst komen.

 

Lees verder bij het Reformatorisch Dagblad

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons