Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Japanse documenten onthullen geschiedenis christenvervolging

in Nieuws

Christenvervolging in Japan kent een lange geschiedenis. Dat blijkt uit meer dan tienduizend documenten die de Vaticaanse bibliotheek onlangs heeft gearchiveerd. Jarenlang lagen de documenten in een opslag, totdat een onderzoeker in 2010 de historische waarde ervan inzag.

Jarenlang lagen de documenten in een opslag, totdat een onderzoeker in 2010 de historische waarde ervan inzag. Het meeste werk zat in de vertaling van de oud-Japanse karakters.

De Japanse autoriteiten zagen het opkomende christendom als bedreiging voor de Japanse cultuur. In hun ogen waren Japanse christenen politieke tegenstanders die zo snel mogelijk moesten worden uitgeroeid.

De documenten waren in de jaren ’40 uit Japan meegenomen door een missionaris en lagen sindsdien in het depot van het Vaticaan. Binnenkort zullen Japanse universiteiten en musea de geschiedenis van de christenvervolging in hun land nader onderzoeken.<iframe style="border: none; overflow: hidden;" src="http://www.spirit24.nl/player/frame/?episode=urn:vpro:media:program:36257666&type=urn&width=480&height=275&still=&autostart=off&volume=5&startTime=00:00:00" frameborder="0" width="480" height="275"></iframe>

Bron: Spirit24

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Pakistaans gezin duikt onder, bang óók uitgezet te worden

Pakistaans gezin duikt onder, bang óók uitgezet te worden

Familie Javed uit Veessen vreest zelfde lot als familie Israël uit Epe

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...
Vrijgekocht uit slavernij, dankzij giften van Visie-lezers!

Vrijgekocht uit slavernij, dankzij giften van Visie-lezers!

Christelijk Pakistaans gezin bevrijd uit steenfabriek na ‘gedwongen bekering’ tot islam

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...
Vrouwen zijn dubbel de dupe bij christenvervolging

Vrouwen zijn dubbel de dupe bij christenvervolging

Deze “akelige waarheid” blijkt uit statistieken van Open Doors

Gert-Jan Schaap

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans