Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

IKV Pax Christi gaat verder als PAX

in Christelijk Nieuws

PAX is vanaf woensdag de nieuwe naam van de vredesbeweging IKV Pax Christi. Als PAX hoopt de organisatie meer mensen aan te spreken voor het doel: vrede. Die is voor iedereen, ongeacht zijn of haar achtergrond, en iedereen kan op zijn eigen manier aan vrede bijdragen, vindt de organisatie.

'Christi' werkte vooral in het eerste contact met belangstellenden belemmerend, terwijl zij wel breed onze kernwaarden omarmen, zoals menselijke waardigheid en solidariteit. Hoewel we geworteld zijn in de christelijke traditie, is onze missie niet aan een kerkelijke doelstelling gelieerd. De nieuwe naam draagt dat beter uit,' zegt een woordvoerster.

De vorige naam ontstond in 2007 vanwege de samenwerking tussen het Interkerkelijk Vredesberaad (IKV) en Pax Christi, die overigens ook nog apart bestaan. PAX steunt lokale vredesinitiatieven in 14 landen en doet onder meer onderzoek naar misstanden, pleit voor afschaffing van kernwapens en voert campagne voor een verbod op killer robots.

Bij PAX werken 80 mensen. De organisatie heeft 15.000 vaste donateurs.

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons