Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

De Majoor Bosshardt van Sneek

Vrijwilliger Jan Brandsma in Geloven op 2

in Mediatips

Donderdag in Geloven op 2 ontmoetten we Jan Brandsma. Jan staat ook wel bekend als ‘de Majoor Bosshardt van Sneek’. Als vrijwilliger brengt hij onder andere voedselpakketten naar mensen die het goed kunnen gebruiken. Zijn drijfveer? De liefde van Jezus.

Jan: “Jezus zei dat wij elkaar moesten liefhebben. De mensen die geen eten hebben, eten geven. De mensen die geen kleren hebben, kleding geven. Het is zo ontzettend simpel! Met onze daden kunnen we laten zien dat Jezus leeft.”
 
We zien hoe Jan voedselpakketten langsbrengt bij een woonboot. En dat wordt enorm gewaardeerd. “Je denkt altijd dat je er alleen voorstaat,” aldus de bewoonster, “maar dan is er toch een medemens, een vreemde, die ook aan je denkt. Hij vergeet ons niet.”
 
Onvoorwaardelijke liefde
In centrum ‘de Schuilplaats’ worden er elke week twee maaltijden georganiseerd voor tachtig mensen. Iedereen is welkom: daklozen, verslaafden, prostituees en gevangenen. Jan: “Van de buitenkant stelt het heel weinig voor, maar van de binnenkant is het een ‘centrum voor onvoorwaardelijke liefde’. Ik denk dat dat verreweg ons sterkste punt is.”
 
Bekijk hier de uitzending van donderdag.

Geloven op 2, elke week van dinsdag t/m zaterdag rond de klok van 17:00 uur op NL2. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons