Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Bijzondere ontmoeting met God

in Nieuws

Na een ongelukkige jeugd doet Patricia (32) er alles aan om het gapende gat in haar hart te vullen. Ze probeert van alles: van verschillende alternatieve geneeswijzen, zoals reiki, tot aan hekserij, maar de pijn en het verdriet blijft. Op een avond besluit ze dat ze op deze manier niet verder kan leven en vraagt God om iemand te sturen die haar spiritueel verder kan helpen. Diezelfde nacht heeft ze een bijzondere ontmoeting met God die haar leven voorgoed zal veranderen.

Sinds Patricia christen is, zien haar familie en vrienden dat ze een stuk gelukkiger is, al heeft dit wel consequenties gehad voor hun vriendschap. Patricia is enorm druk met de kerk en daarom zien ze haar maar zelden. Als ze eindelijk weer eens afspreken, gaat het voornamelijk over God. Best irritant, volgens haar vriendinnen. Is de kerk belangrijker geworden dan hun vriendschap?
 
Tijdens een gesprek krijgen ze de kans om al hun onuitgesproken frustraties met Patricia te delen. Zal deze confrontatie hen weer dichterbij elkaar brengen?
 
In De Verandering volgen presentatoren Mirjam Bouwman en Kefah Allush christenen die op latere leeftijd tot geloof zijn gekomen. En: waarvan de omgeving dit niet altijd makkelijk vindt. In deze confronterende serie worden dan ook de vaak uiterst gevoelige geloofsgesprekken gevoerd die uit ongemakkelijkheid vooralsnog onder het tapijt bleven.
 
 
De Verandering, zaterdag 1 februari, 17.30 uur, Nederland 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Annemarie wordt langzaam blind

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’

Mirjam Hollebrandse

Spelersmakelaar Peter de Bos kwam tot geloof

Spelersmakelaar Peter de Bos kwam tot geloof

'God moet je bij de kladden pakken'

Wilfred Hermans

getuigenissen 19 juni 2018
'Hier heb ik geleerd wat genade is'

'Hier heb ik geleerd wat genade is'

Pieter-Jan woont en werkt in een woongemeenschap

Nathalie van 't Slot

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’