Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Bijbelse kleur techelet mogelijk gevonden in stukje textiel

in Geloven

Een onderzoeker van de Israëlische Oudheidkundige Dienst heeft een stukje stof gevonden met mogelijk de kleur techelet.

De Bijbel stelt in Numeri 15:38b dat de Israëlieten een draad met de kleur techelet moesten bevestigen aan de kwastjes die zich aan de hoeken van hun kleren bevonden. Welke kleur het was, is niet bekend. Bijbelvertalers vertaalden het woord met purperblauw of hemelsblauw.

 

Lees verder bij het Reformatorisch Dagblad


Foto: Clara Amit
Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons