Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Al-Qaedaleider: laat christenen met rust

in Christelijk Nieuws

De Egyptische voorman van het terroristennetwerk al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, heeft zich uitgesproken tegen aanvallen op de christelijke minderheid in zijn land. Dat zou het Westen in de kaart spelen, zegt hij in een dit weekeinde verspreide audioboodschap.

Christenen en hun religieuze gebouwen, zoals kerken, vallen in Egypte regelmatig tegen prooi aan geweld. Een deel van de aanhang van de verdreven president Mohamed Mursi beschouwt de christelijke minderheid als bondgenoot van de machthebbers.

Volgens al-Zawahiri moeten zijn volgelingen zich richten op het omverwerpen van het militaire bewind. "De moslims moeten zich nu concentreren op het bestrijden van de pro-Amerikaanse staatsgreep door legerleider al-Sisi'', aldus de terroristenleider, die zijn volgelingen oproept een islamitische regering in het zadel te helpen.

Zawahiri doet vaker pogingen extremisten bij de les te houden. Zo riep hij jihadisten in Syrië vorige week op tot eenheid. In plaats van elkaar te bestrijden, zouden de islamitische groepen in het land volgens al-Zawahiri tegen het regeringsleger moeten vechten.

 

Bron & foto: ANP

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons