Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Willem Aantjes in de Nacht van de Bijbel

Vrijdagavond publieke reactie Willem Aantjes op tv-serie

in Geloven

Hoe kijkt Willem Aantjes naar zichzelf in de tv-serie 'De Val van Aantjes'? Voor het eerst zal hij vrijdag in het Thomastheater in Amsterdam publiekelijk reageren aan de hand van het boek waarover bij de totstandkoming van het CDA zoveel te doen was: de Bijbel.

(imported body)

Waarom inspireerde de Bergrede hem bij zijn speech op het eerste CDA-congres in 1975, die veel losmaakte bij publiek én politiek? In hoeverre bespoedigde die radicale toespraak uiteindelijk zijn latere val als politicus? Vrijdagavond houdt Wilfred Scholten, journalist bij de NCRV, een exclusief gesprek met Aantjes in de Nacht van de Bijbel.

Ook actrice en theatermaker Gerda Havertong, theoloog van het jaar Ruben van Zwieten en Tweede Kamerlid Carola Schouten van de ChristenUnie vertellen over hun passie voor de Bijbel.

Het Jazz Department van het Amsterdams Conservatorium zorgt voor de muzikale omlijsting.

Wanneer: Vrijdag 6 december, 20.00 - 0.00 uur, zaal is geopend vanaf 19.30 uur
Waar: Thomas Theater, Prinses Irenestraat 36, Amsterdam

De nieuwe tweedelige serie ‘De val van Aantjes’ (EO) vertelt het dramatische verhaal van de opkomst en ondergang van CDA-politicus Willem Aantjes. Deel 1 is inmiddels al uitgezonden, deel 2 is maandag 9 december te zien op Nederland 2.

Bron: PKA 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Stefan Paas nieuwe Theoloog des Vaderlands

Stefan Paas nieuwe Theoloog des Vaderlands

‘God en ik’ van Alain Verheij beste theologische boek

27 oktober 2018
Lampen

Zeven jonge theologen in de race voor Jonge Theoloog des Vaderlands

Winnaar bekend tijdens Nacht van de Theologie

16 oktober 2018
EO-Jongerendag 2019 thumbnail

EO-Jongerendag 2019 verhuist naar Rotterdam Ahoy

Grootste christelijke muziekevenement

27 september 2018