Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Vermiste nonnen Syrië: we zijn niet ontvoerd

Groep zou vrijwillig zijn gevlucht

in Christelijk Nieuws

Een groep van twaalf nonnen die maandag door rebellen zou zijn ontvoerd verliet vrijwillig het christelijke dorp in Syrië. In een videoboodschap lieten de nonnen weten niet te zijn ontvoerd, maar te zijn gevlucht voor luchtaanvallen. Dat meldde al-Jazeera.

De nonnen werden vermist nadat rebellen het dorp Maaloula ten noorden van Damascus veroverden op legereenheden van president Bashar al-Assad. De rebellen zouden de nonnen hebben overgebracht naar een klooster in een ander dorp.
 
De Syrische rebellengroep Vrij Qalamoun liet vrijdag weten de nonnen te hebben ontvoerd. De groep wilde de gelovigen ruilen tegen 1000 vrouwen die door het regime van Assad worden vastgehouden.
 
In de videoboodschap lieten de nonnen weten dat ze goed worden behandeld en over twee dagen worden vrijgelaten. Het is niet duidelijk wanneer en onder welke omstandigheden de boodschap is opgenomen.


Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons