Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Theologen zitten gebakken

Goed arbeidsperspectief voor studenten theologie

in Christelijk Nieuws

Studenten van de universitaire opleiding theologie maken later een grote kans op een baan. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht.

Het reseachcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit van Maastricht deed per opleiding onderzoek naar de kansen op een baan in de periode tot 2018. Theologie staat in de top tien van kansrijke studies.
 
Andere opleidingen met ‘zeer goede kansen’ zijn ‘MBO Apothekersassistent', 'WO Tandheeldkunde', 'WO Elektrotechniek', 'WO Werktuigbouwkunde' en 'HBO Lerarenopleiding medisch en verzorging'. De reden dat 'WO Theologie' in dit lijstje staat is dat het aantal theologen in Nederland beperkt is qua omvang en dat er de komende jaren relatief veel theologen met pensioen gaan.
 
Onderzoeker Didier Fouarge is overigens erg pessimistisch als het gaat – in algemene zin – om de kansen voor jongeren op een goede baan de komende jaren: "Er ontstaat op de korte termijn een verloren generatie".

Bron: Nieuw WIJ
+ Klik hier voor het rapport

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons