Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Socialer en groener? Ga wonen in een Refo-gemeente!

Onderzoek toont aan: Refo-gemeenten zijn socialer, hechter, duurzamer en groener

in Christelijk Nieuws

Gemeenten in de refo-strook zijn gemiddeld duurzamer. Dat blijkt uit een onderzoek van Telos, een kenniscentrum voor duurzaamheid van de Universiteit van Tilburg. Naast bijvoorbeeld het inwonertal of het industrieverleden van een stad blijkt er een verband tussen de aanwezigheid van SGP-stemmers en het duurzame karakter van een gemeente. Dit meldt dagblad Trouw.

Telos vergeleek de honderd grootste gemeenten op economisch, ecologisch en sociaal gebied. Dat levert een duurzaamheidsscore op. In gemeenten met meer dan 5 procent SGP-stemmers is die hoger dan in gemeenten met een kleinere aanhang voor de staatkundig-gereformeerden."

Vier minst duurzame gemeenten
Spijkenisse
Sittard-Geleen
Emmen
Schiedam

Vijf duurzaamste gemeenten
Houten
Middelburg
Katwijk
Hilversum
Hengelo

Lees het gehele artikel hier.

Bron: Trouw

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons