Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Nieuw: De Kerk voor atheïsten

in Nieuws

Steeds vaker lezen we in kranten en op websites over mensen die zoeken naar de waarde van godsdienst voor mensen die niet gelovig zijn. In zijn TedX-video noemt filosoof Alain de Botton dit 'Atheisme 2.0.'

Hij stelt dat er te veel waardevols in godsdienst zit om het alleen over te laten aan de mensen die wel in God geloven. In Engeland bleek dit concept explosief te groeien, met de eerste 'Church for Atheists' (onlangs nog op NOS op 3), en in Amerika worden de video’s van Jason Silva (opgenomen in Nederland) steeds populairder. Sinds kort is er in Nederland de 'Kerk voor atheïsten (en alle anderen)' in Amsterdam. Op www.nieuwwij.nl een gesprek met initiatiefnemer Gerko Tempelman.

Lees verder bij NieuwWij

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Ds. Paul Visser: 'Je ziet veel meer níet van God dan wél'

Ds. Paul Visser: 'Je ziet veel meer níet van God dan wél'

"Mijn vader zei: 'Als je geen roeping hebt om dominee te worden, heb ik liever dat je wat anders gaat doen.'" Maar ds. Paul Visser had een roeping. Op...

Mirjam Hollebrandse

Kerstviering in de kerk zonder God

Kerstviering in de kerk zonder God

Santa Claus is Coming to Town in plaats van Ere zij God...

atheïsme
Atheïstenkerk vertoont scheurtjes

Atheïstenkerk vertoont scheurtjes

The Sunday Assembly 'te weinig atheïstisch'

kerk

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans