Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Miljoenen Zuid-Afrikanen bidden voor Mandela

'Dag van gebed en reflectie'

in Geloven

Miljoenen Zuid-Afrikanen hebben zondagmorgen kerkdiensten bijgewoond die in het teken stonden van Nelson Mandela. President Jacob Zuma had zijn landgenoten opgeroepen ongeacht hun religieuze overtuiging Mandela te eren op de 'dag van gebed en reflectie'.

Zuma noemde de dood van Mandela zondag ,,een ongekend verlies voor ons land''. De president bezocht zelf een dienst in de methodistische kerk van Bryanston, een overwegend blanke buitenwijk van Johannesburg. Zuma werd vergezeld door Mandela's ex-vrouw Winnie Madikizela-Mandela en een kleinzoon van de oud-president, Mandla Mandela.
 
De hele dag door zijn in Zuid-Afrika diensten ter ere van het icoon van de strijd tegen de apartheid in kerken, maar ook in moskeeën en synagogen en zelfs stadions.
 
Dinsdag is in Johannesburg een grote herdenkingsdienst voor de donderdag overleden Mandela. Dan worden tienduizenden mensen verwacht in het stadion in Soweto.
 
Zondag is de begrafenis in Qunu, in de provincie Oost-Kaap, waar Mandela is opgegroeid. Leiders uit de hele wereld komen naar Zuid-Afrika voor het afscheid.


Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons