Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Kroaten stemmen over definitie huwelijk

in Nieuws

De Kroaten spreken zich zondag uit over de vraag of het christelijk huwelijksmodel in de grondwet wordt opgenomen. Als de meerderheid in het referendum voorstemt, wordt de invoering van het homohuwelijk praktisch onmogelijk.

De Rooms-Katholieke Kerk en de door haar gesteunde organisatie In naam van het gezin hebben in 2 weken 740.000 handtekeningen ingezameld om het referendum af te dwingen. De regering probeerde de volksraadpleging tegen te houden met een gang naar het Constitutioneel Hof, maar ze kreeg daar nul op het rekest.

De kerk en de conservatieve oppositie hebben de kiezers opgeroepen voor te stemmen. De sociaaldemocratische regering vindt dat het christelijk huwelijksmodel geen plaats in de grondwet moet krijgen. Kroatië telt bijna 4,5 miljoen inwoners en ongeveer 87 procent is rooms-katholiek.

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

Kerk in India waarschuwt gelovigen geen yoga te beoefenen

Gert-Jan Schaap

kerk
IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

‘Weer terug in 1933’

katholieke kerk
Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’