Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Kroaten stemmen over definitie huwelijk

in Nieuws

De Kroaten spreken zich zondag uit over de vraag of het christelijk huwelijksmodel in de grondwet wordt opgenomen. Als de meerderheid in het referendum voorstemt, wordt de invoering van het homohuwelijk praktisch onmogelijk.

De Rooms-Katholieke Kerk en de door haar gesteunde organisatie In naam van het gezin hebben in 2 weken 740.000 handtekeningen ingezameld om het referendum af te dwingen. De regering probeerde de volksraadpleging tegen te houden met een gang naar het Constitutioneel Hof, maar ze kreeg daar nul op het rekest.

De kerk en de conservatieve oppositie hebben de kiezers opgeroepen voor te stemmen. De sociaaldemocratische regering vindt dat het christelijk huwelijksmodel geen plaats in de grondwet moet krijgen. Kroatië telt bijna 4,5 miljoen inwoners en ongeveer 87 procent is rooms-katholiek.

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Nederlandse band Trinity op Wereldjongerendagen

Nederlandse band Trinity op Wereldjongerendagen

Een langgekoesterde wens gaat in vervulling

26 juli 2018
Rappende priester Sweet Paul

Keniaanse katholieke kerk schorst rappende priester

‘Ik breng jongeren naar Christus’

27 juni 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

13 juni 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan