Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

"Kerken bang voor metalfans"

Metalheads positief over Metalbijbel

in Geloven

De komende twee jaar wil ‘Stichting Reck’ tweehonderdduizend Metalbijbels uitdelen in Europa. Metalfans blijken geïnteresseerd in deze bijbel, maar de kerk heeft vaak veel angst om een metalhead toe te laten. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

Momenteel zet de stichting een netwerk op van mensen die evangeliseren op Europese festivals. De bijbel bevat het Nieuwe Testament uit Het Boek, aangevuld met materiaal dat is afgestemd op metalheads, zoals interviews met bekende christelijke metalartiesten.

Vooroordelen
Bij het uitdelen van de Metalbijbel, raken vrijwilligers vaak in gesprek over het geloof. Als een metalfan meer wil weten, zoekt Stichting Reck contact met een kerk in de wijk van de fan. Maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk: “Ongeveer een derde van de kerken reageert niet op onze oproep. Er is veel angst om een metalhead in de kerk toe te laten”, aldus initiatiefnemer Jair Sagström tegen het Nederlands Dagblad.

Teleurstellend, vindt Sagström. Hij wil de vooroordelen tegenover metalheads wegnemen bij de kerken, net zoals hij dat ook al langer bij de metalfans probeert te doen. “Met een normale bijbel moet je bij die jongens niet aankomen. De meeste zijn zeer negatief over het instituut kerk, de Bijbel en christenen. Maar voor de Metalbijbel zijn ze heel dankbaar, omdat wij de moeite hebben genomen om iets samen te stellen dat hen wel aanspreekt.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Friese kerken nu ook online te bekijken

Friese kerken nu ook online te bekijken

Foto's en video's van kerken bij elkaar op één site

kerk 5 juli 2018
‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘God bestaat niet, hij gebeurt’

atheïsme 28 juni 2018
Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

‘Val op zondag gewoon eens binnen’

Mirjam Hollebrandse

geloofsvragen 18 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’