Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Evangelisatie in Noord-Nederland

Bijbelvereniging verspreidt Bijbels en geestelijke boekjes in tehuizen

in Geloven

Ruim 300 van de 350 hospices, verpleeg- en verzorgingstehuizen in Friesland, Groningen en Drenthe zijn de afgelopen maanden van Bijbels voorzien. Hier waren slechts drie vrijwilligers van de Bijbelvereniging voor nodig.

Niet alleen voor de Bijbels was veel belangstelling. De Bijbelvereniging geeft ook een boekje uit, ‘Kostbare tijd’. Daarin worden thema’s als eenzaamheid, lijden, ziekte en dood behandeld aan de hand van Bijbelteksten.
 
“Eerst stuurden we de tehuizen een boekje op en konden ze er bij ons meer bestellen,” aldus Ad van Leeuwen van de Bijbelvereniging. Inmiddels zijn er in de drie noordelijke provincies zo’n 3250 Bijbels en boekjes verspreid – ongeveer tien per locatie. “In iedere gemeenschappelijke huiskamer ligt er nu een Bijbel of een boekje.”
 
Volgens Van Leeuwen zijn de reacties opvallend positief. “Mensen met diverse levensbeschouwelijke achtergronden waarderen het.”
 
Missie
De inzet van de Bijbelvereniging is hoog: binnen drie jaar willen ze bij alle hospices, verpleeg- en verzorgingstehuizen langs zijn geweest. Van Leeuwen: “we gaan nu van start in Overijssel en Flevoland. Die drie jaar rekenen we ook al voor Bijbelverspreiding in hotels, gevangenissen, ziekenhuizen en op schepen.”
 
Voor het werk zijn veel vrijwilligers nodig. Op dit moment helpen twintig mensen vrijwillig met de Bijbelverspreiding. "Voor ons geldt: hoe meer succes, des te meer geld en vrijwilligers er nodig zijn."


Bron: Reformatorisch Dagblad

+ Meer informatie over de Bijbelvereniging

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Geloof maakt niet onsterfelijk

Geloof maakt niet onsterfelijk

De Bijbel Open met dominee Arie van der Veer

Arie van der Veer

Gewone Middeleeuwer las Bijbel in volkstaal

Gewone Middeleeuwer las Bijbel in volkstaal

Onderzoek schijnt nieuw licht op geletterdheid in de Middeleeuwen

16 november 2018
De Bijbel is op de Filipijnen het meestgelezen boek

De Bijbel is op de Filipijnen het meestgelezen boek

'Het is de wens van het volk om God te kennen'

16 november 2018