Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Doodstraf voor atheïsten in dertien landen

Discriminatie en vervolging een internationaal probleem

in Christelijk Nieuws

In dertien landen riskeren atheïsten de doodstraf als ze voor hun overtuigingen uitkomen. Discriminatie en vervolging van niet-gelovigen is een internationaal probleem, stelt een belangengroep in een nieuw rapport.

Voornamelijk landen met een islamitisch bestuur hanteren de doodstraf voor atheïsten, blijkt uit het onderzoek van International Humanist and Ethical Union (IHEU) dat dinsdag verscheen. In andere overwegend islamitische landen - zoals Egypte, Marokko en Libië - is er geen sprake van doodstraf, maar wel van ‘ernstige’ of ‘systematische’ discriminatie. Ook het overwegend christelijke Zimbabwe en Eritrea scoren hoog.
 
In Denemarken, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Malta, Polen en Oostenrijk is de situatie ook ‘ernstig’: die landen kennen een verbod op godslastering. Ook Nederland wordt op het (vorige week afgeschafte) verbod afgerekend.


Bron: IHEU, Trouw

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons