Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Communiste: Merkel moet de paus gaan lezen

in Christelijk Nieuws

Het kabinet-Merkel III is vandaag voor het eerst in debat gegaan met de Duitse Bondsdag. Als grootste oppositiepartij vond de Grote Coalitie daarbij Die Linke tegenover zich, waarin oud-communisten uit de ex-DDR en teleurgestelde sociaaldemocraten samenwerken.

Namens Die Linke verweet Sahra Wagenknecht, jarenlang aanvoerster van het Communistische Platform, de 'zwart -rode' regering een 'politiek voor de markten en tegen de kleine lieden' te voeren. Zij adviseerde de christendemocratische bondskanselier Angela Merkel het pauselijke schrijven Evangelii Gaudium ('De vreugde van het Evangelie') te lezen, waarin Franciscus stelt dat het geld de mensen moet dienen. 'Wij nemen de pauselijke boodschap serieus,' aldus de marxiste.


Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons