Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Bisschop Roermond wil Paus Franciscusgroepen

in Nieuws

Bisschop Frans Wiertz van Roermond hoopt dat er in de parochies van zijn bisdom Paus Franciscusgroepen ontstaan. Die zouden zich in navolging van de paus moeten inzetten voor de armen en kanslozen in de maatschappij. De bisschop lanceert zijn idee in zijn Adventsboodschap, die volgend weekeinde in alle parochies van het bisdom wordt voorgelezen.

Wiertz zegt zeer onder de indruk te zijn van de nieuwe paus, die hij maandag in het Vaticaan ontmoet, als hij met zijn collega (hulp)bisschoppen door Franciscus wordt ontvangen. Hij waardeert het zeer dat de paus in vrijwel elke preek of toespraak wijst op de barmhartigheid. De kerk moet zich niet binnen haar veilige muren verschansen tegen een 'boze wereld', maar in opdracht van de Heer op zoek gaan naar "met name de gekwetste mens'', schrijft de bisschop.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Gratis medische verzorging voor armen in Rome

Gratis medische verzorging voor armen in Rome

Paus gaat met 3000 daklozen aan tafel

13 november 2018
Paus Franciscus staat open voor een bezoek aan Noord-Korea

Paus Franciscus staat open voor een bezoek aan Noord-Korea

‘We moeten nog nadenken over de voorwaarden’

23 oktober 2018
Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Meest gesloten land nooit eerder door paus bezocht

9 oktober 2018