Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Bisschop Roermond wil Paus Franciscusgroepen

in Nieuws

Bisschop Frans Wiertz van Roermond hoopt dat er in de parochies van zijn bisdom Paus Franciscusgroepen ontstaan. Die zouden zich in navolging van de paus moeten inzetten voor de armen en kanslozen in de maatschappij. De bisschop lanceert zijn idee in zijn Adventsboodschap, die volgend weekeinde in alle parochies van het bisdom wordt voorgelezen.

Wiertz zegt zeer onder de indruk te zijn van de nieuwe paus, die hij maandag in het Vaticaan ontmoet, als hij met zijn collega (hulp)bisschoppen door Franciscus wordt ontvangen. Hij waardeert het zeer dat de paus in vrijwel elke preek of toespraak wijst op de barmhartigheid. De kerk moet zich niet binnen haar veilige muren verschansen tegen een 'boze wereld', maar in opdracht van de Heer op zoek gaan naar "met name de gekwetste mens'', schrijft de bisschop.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

ethisch dilemma 13 juni 2018
Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’

‘Meest heilige auto ooit’ wordt binnenkort geveild

‘Meest heilige auto ooit’ wordt binnenkort geveild

Paus wil Lamborghini Huracán niet; wordt verkocht voor het goede doel

Gert-Jan Schaap

paus 6 april 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’